Kreatív Ipari Klaszter

DesignPécs 2019

2019/09/12

Mi az a DesignPécs?

 

Pécs egy kreatív és élhető város. A kreatív ipar jelentős központja, melynek hatása túlmutat az ország határain, továbbá nemzetközi ismertséggel rendelkezik. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara, a Kreatív Ipari Klaszter és a kreatív iparágak már évek óta együttműködnek, erősítik és segítik egymást. Immáron 2014. óta minden ősszel az ő közös kezdeményezésükre és összefogásukkal kerül megrendezésre a rendezvény.

 

A DesignPécs – amely idén is a Design Hét Budapest rendezvény hivatalos részeként kerül megszervezésre – célja, hogy bemutassa a régió kiemelkedő kreatív ipari képviselőit és a Pécsi Tudományegyetem művészeti és tervezői műhelyét ezzel felvonultatva a helyi tervezői erőforrásokat és a lehetőségek tárházát.

 

Az elmúlt években a város, az egyetemi kutatók és tudósok, diákok és több, mint 50 vállalkozás által tartott találkozások keretein belül prezentálták a “Déli Régió Design”-ját: divat, kesztyűgyártás, orgona készítés, alkalmazott művészet, formatervezés, szobrászat, ékszer, építészet és lakberendezés, 3D technológiák és annak lehetőségei, gépjárműgyártás és tervezés, kézműves termékek, audiovizuális technikák – film és videó.

A DesignPécs Hét ideje alatt technológiai, építészeti, képzőművészeti kiállítások, divatbemutatók, nyitott laboratóriumok, szemináriumok, tréningek, workshopok, vásárok, fórumok, kerekasztal beszélgetések és koncertek várják az érdeklődőket.

 

2019-ben a DesignPécs nagyobb lesz, mint valaha! Idén további külsős partnerek, vállalkozók, kreatív alkotók, tervezők és művészek érkeznek minden szakterületről. Nemzetközi szinten kreatív ipari kordinátorok (ügynökségek, egyetemek képviselői) az Enterprise Europe Network hálózat révén segítenek a fentiek piaci megjelenítésében.

A kezdeményezés célja, hogy lehetőséget biztosítson a helyi alkotóknak, tervezőknek, kreatív iparági szakembereknek és a művészethez kapcsolódó valamennyi embernek és vállalkozásnak, hogy bemutassák tevékenységüket és mint eddig is ingyenesen részt vehessenek a DesignPécs-en.

 

Idén új lehetőséggel gazdagodnak a helyi vállalkozások a DesignPécs programsorozat alatt, hogy megjelenhessenek termékeikkel és szolgáltatásaikkal. A szerezők elindították a DesignPécs Hét Kirakatversenyt, melynek fő célja, hogy a kiállításokhoz kapcsolódó dekoratív kirakatok és kirakati installációk készüljenek, melyek a versenytémáknak megfelelő látvánnyal megragadó díszletként emelik az esemény fényét. A verseny felhívása ITT olvasható.

 

Az Enterprise Europe Network nemzetközi üzletember találkozót (Open4Business B2B) szervezett a DesignPécs alatt, mely közelebb hozza a résztvevőket a nemzetközi kapcsolatokhoz és színes programok során csatlakozhatnak egy igazán élettel teli fesztiválhoz.

 

Közös célunk, hogy új életre keltsük és segítsük a régió virágzását. A rendezvény egyik fő feladata a vállalkozások és a kreatív ipar támogatása, valamint Pécs felkerülése az európai formatervezési térképre.

 

Az Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia a rendezvénysorozat alatt kerül megrendezésre, mely kiváló lehetőséget nyújt a DesignPécs résztvevői számára feltérképezni és kialakítani hazai és nemzetközi együttműködéseket 18 ország vállalkozóival. Az Open4Business keretén belül plenáris ülések, fórumok, egyéni konzultációk és networking események is lebonyolításra kerülnek. A rendezvénysorozat és az üzleti találkozók angol nyelven folynak, ám a programok nagy része magyar. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött: https://open4business-2019.b2match.io/

 

Az esemény teljes programját az alábbi linken érheti el: https://designpecs.hu/2019/

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Kedvencek

DesignPécs 2017-ben is a Kreatív Ipari Klaszter támogatásával

September 29, 2017

1/1
Please reload

Utolsó hírek

December 20, 2019

October 5, 2019

September 24, 2019

Please reload

Archívum
Please reload

Címkék
Please reload

Kövess minket
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle

©2017 by Kreatív Ipari Klaszter